středa 24. března 2010

Nové CD kapely Lúnasa!

Letos to vypadá na hotovou úrodu, co se týče nových alb od ostřílených hudebních veteránů. Ani Lúnasa, stálice irské muziky, není výjimkou - 6.4. se objeví na pultech jejich nové CD "La Núa" (=new day).
Od jejich posledního alba s názvem Sé uplynuly bezmála 4 roky. Za tu dobu vydali kompilaci The Story So Far..., kde skladbami ze všech předchozích alb (včetně nově nahraného Last Pint - Aibreann a setu Morning Nightcap) mapují úspěšnou jedenáctiletou kariéru kapely. Spolupracovali také na projektu The Leitrim Equation, který představuje hudební scénu hrabství Leitrim v severozápadním Irsku.
Co se dá očekávat od nového alba? Jejich rockové nasazení 90. let vzalo za své asi už odchodem dudáka Johna McSherryho, kytara Paula Meehana zní taktéž mnohem méně úderněji, než u jeho předchůdce Donogha Hennessyho... Přesto jejich předchozí album Sé nepostrádalo kouzlo a nešetřilo akustickou pohodou. Došlo samozřejmě i na svižnější kousky, ale Lúnasa jako by našla svůj manévrovací prostor mezi pomalejšími tempy. A zvolnit někdy není na škodu. Alespoň v případě Lúnasy se to vyplácí. Uvidíme, jakou cestou se vydá "La Núa"...

Odkazy:


Oficiální stránky
Lúnasa na MySpace (obsahuje jednu ukázku z nového alba)

Žádné komentáře:

Okomentovat